KREATIEVE GEISTE

Drie decennia lang volgt Cees Rullens (59) het pad dat zich vanaf 1987 ontrolde. Dat jaar rondde hij de Toneelacademie af en was vastbesloten om aan de ene kant te overleven door uitsluitend professioneel met theater bezig te zijn en anderzijds zwoor hij alleen voorstellingen te maken 'die er toe doen'.

Zo werkte Rullens met talentvolle jeugd in de sloppen van Nairobi (Kenia), zette zijn handtekening onder contracten die belangrijk waren, zijn voor de gemeenschap waar de spektakels te aanschouwen waren, zijn: stapte zonder schroom in de voetsporen van Toon Hermans en regisseerde drie keer diens Zittesje Revuuj, werd smoorverliefd op de teksten van Frans Boermans en gaf vier keer vorm aan diens erfenis, de Venlose Revue, drie grote muziektheaterproducties in Maastricht, opende met spectaculair theater het WMC en de Floriade, met componist Nard Reijnders vormde hij het artistieke hart van St. Op Lokatie en acteerde, regisseerde en musiceerde in drie van haar voorstellingen. En natuurlijk werkt hij momenteel voor de derde keer als regisseur aan de Passiespelen in Tegelen. 2020 wordt een bijzonder jaar; de première van de laatste drie dagen van Jezus en in het najaar mag hij met een voortreffelijk team voor de vierde keer de Venlose Revue afleveren.

Rullens: "En ik zal - samen met al die prachtige liefhebbers en professionals - ervoor zorgen dat het er toe doet. 

CEES RULLENS

hand14.png

CEES RULLENS

Regisseur

Regisseur

hand14.png

Wiel greuide op in ’n Venlose gerdeneersfemilie, wie de Greunstraot nog ech greun waas. Groëtgebrach mit volkscultuur en vastelaovend: Wiel woort jeugprins beej de jeugklup van de Heilig Hartparochie en waas later mei-oprichter en Vors van de Törvers. Zien tekste kòs hae vanaaf zien 16e kwiét in d’n buut. En wie:

in 1976 woort-e Kampioen beej Vaat Elf mit de legendarische buut Kumpse in de stad, waat zuus-e? Pruuse! Mit Ben Verdellen vormde Wiel jaorelangk ’t komisch duo Paeper & Zalt. Hae schreef tekste veur de plaate van Ben en vastelaovesleedjes veur gans Groët-Venlo. Hae schreef mei aan de Bliérickse revues, en in 2005 rolde Altiéd ‘tzelfde leedje oét de pen. Det waas de zesde Venlose Revue. Auk de achste Revue Schoëne Schien druüg zien handteikening en now auk deze produktie in 2020. 

WIEL AERTS

Schriever

CEES RULLENS

Regisseur

Jelle Truijen, 25 jaar. Gebaore en getaoge in Venlo en al vief jaor woënagtig in de mediastad Hilversum.

Haet evenemente-organisasie gelierd in Tilburg en is op dit moment werksaam as producer van verschillende Tillevisie-programma’s, veur de publieke as-auk veur de commersjele umroop. Jelle haet o.a. Golden Boys, Married at First Sight, de BZT-Show, Klasgenoten, Trauma Centrum en de grote Ziggo Dome Show “Young Impact” geproduseerd.

Jelle is ut hert veur de Venlose Cultuur noeits verlaore. Hae is nog altiëd aktief as “bestuurslid producsiezaken” beej Stichting Musical Stella Duce, is aafgelaupe dreej jaor aktief gewaes as producsieleider bij de musicals van Gilde Opleidingen Venlo en is op dit moment volop in de veurbereiding veur de musical Scrooge van Stichting Stimulans Producties Venlo, die eind 2018 geproduseerd zal waere in Theater de Maaspoort.

Binne de Venlose Revue zal Jelle auk as producsieleider aan de slaag gaon. 

Saame mit ut kreatief,- en artistiek team zal hae der veur zörge det de nieje producsie, “De vlook van Hölster Heinke” tot een sukses wuurt gebrach in 2020!

hand14_edited.png

JELLE TRUIJEN

Produktieleider

Frans Pollux (1977) kump oét ’n Venlose vastelaovendfemilie. Zienen opa en ziene pap verkochte de greunte die ze beej Wiel thoés verbouwde. Umdet pap Jan buuteredner waas, woel kleine Fransje det auk.

 

Beej Jocus Toekôms en in ’t Bliérickse Muspelheim preufde hae aan ’t podium, en auk beej de iërste Venlose Revue stônd hae as 4-jäörige menke op de buun. ’t Podium smakde good: van 1996 wies 2009 waas Frans veurman van Neet oét Lottum. Maar de pen trek um nog miér: hae schreef twië beuk, en is inmiddels hoésschriéver van ’t professionele toniëlgezelschap Toneelgroep Maastricht.

hand14_edited.png

Schriever

FRANS POLLUX

Paula Nelissen.JPG

PAULA NELISSEN

Regie-assistent

Marianne Maessen.JPG

MARIANNE MAESSEN

Zangcoach

Sjoerd Rutten.JPG

SJOERD RUTTEN

Bandleider

Logo VR- Oranje-02.png