D'n tied van
Toeën

Schrijversteam nieuwe Venlose Revue 2026 bekend: perfecte mix van modern en traditioneel theater

De nieuwe Venlose Revue die in het najaar van 2026 in première gaat, wordt geschreven door een nieuw schrijversteam: Eileen Bosch,Yentl Evers, Koos Franssen, Laura Hendrikx en Emiel Ketellapper. Dit is woensdagavond 11 oktober bekend gemaakt.

Tijdens deze besloten avond presenteerden vier genomineerde groepen zich in De Maaspoort Theater & Events aan de vakjury. Deze bestaat uit Theu Boermans (toneel- en filmregisseur), Leon Thommassen (directeur-bestuurder van De Maaspoort Theater & Events) en Jeroen Marcelissen (regisseur van deze nieuwe Venlose Revue). De werktitel van deze  nieuwe revue luidt: D’n tied van Toeën. 

Jeroen Marcelissen – die zelf debuteert als regisseur van de Venlose Revue- was onder de indruk van alle vier de pitches. “Het was fantastisch om te ervaren hoe alle genomineerden zich hebben ingezet om hun verhaallijn zo sterk mogelijk te presenteren. De passie om een goede revue te schrijven was duidelijk bij alle vier de kandidaten aanwezig. Dat alleen is al pure winst voor de toekomst.”

Marcelissen verklaart de keuze voor het winnende vijftal. “Zij hebben woensdagavond in twintig minuten een soort van minirevue gepresenteerd. Niet door de verhaallijn te vertellen, maar door scènes en liedjes daadwerkelijk uit te voeren. Dat maakte veel indruk op de jury. Het verhaal sluit aan bij deze tijd en zal ook de jeugd aanspreken. Alle mogelijkheden die theater anno nu biedt, komen aan bod. De liefhebbers van een klassieke revue zullen ook volop genieten dankzij de kenmerkende Venlose typetjes, prachtige kostuums, pakkende liedjes en natuurlijk de bekende schaterlach. Dit is een perfecte mix van nieuw en traditioneel; geschreven en bedacht door een fris, jong schrijversteam.”

Zonder al te veel over de verhaallijn te verklappen wil Marcelissen toch een tipje van de sluier oplichten. “De hoofdpersoon komt uit een andere stad en leert het Venlo van vroeger tot nu op een moderne wijze kennen. Aan het einde van het verhaal blijkt Venlo een stad om van te houden.”

Marcelissen gaat nu met het team aan de slag om het verhaal verder in te kleuren. De audities zullen medio 2024 plaatsvinden. “Wij hopen dat echt zoveel mogelijk verschillende Venlonaren zich hiervoor aanmelden. Want het verhaal biedt ook mogelijkheden voor mensen die niet het traditionele Venlose dialect spreken. Deze revue is voor iedereen.” 

Vanaf het moment dat de regisseur woensdagavond de namen van het winnende team uitsprak wist hij zelf: ‘Nu gaat het beginnen.’ Lachend zegt hij: “We hebben een verhaal met personages en liedjes. Vanaf nu wordt het spannend, maar vooral heel erg tof. Wij gaan gezamenlijk een waanzinnige mooie tijd tegemoet.”

De nieuwe Venlose Revue is te zien vanaf september 2026